Avoinna Ma-To 8.30-18.00 Pe 8.30-17:00

Offroad-tarvikkeet

Jos haluat liikkua paikoissa, jossa ei ole teitä ja vaeltaa omia polkuja luonnossa, kasvavat tekniikkaa ja ennen kaikkea sen kestävyyttä koskevat vaatimukset. Maastoautot edellyttävät erikoisratkaisuja, jotka täältä löydätkin.

Lisävalot

Miksi: maastossa ei kukaan halua vaeltaa pimeässä

Ajaen etäällä maanteistä on erittäin tärkeä valo, jota autovalot ympäriinsä heijastavat, näin löydät parhaat ajopolut. Avuksi ovat erikoiset truck- ja offroad-työvalot.

Valmistajat: KC LitesPIAAWARN

Tasauspyörästön lukot

Miksi: koska tavoitteena on villistä luonnosta myös palata

Koska maastossa ajaessa eivät kaikki neljä rengasta ole aina kontaktissa maahan, on ajo ilman tasauspyörästön lukkoa melkein mahdotonta. TOP Parts tarjoaa erikoisia paineilmalukollisia offroad-tasauspyörästön lukkoja sekä mekaanisia tasauspyörästön lukkoja avoimiin vetoakseleihin.  

Valmistajat: ARBLock-Right / PowertraxAuburn Gear

Puskurit, kylkiputket, astinlaudat

Miksi: mukavampi ajaminen maastossa, parempi ulkonäkö   

Kovemmassa käytössä olevia kulkuneuvoja tulee suojata maastokontakteilta ja muilta esineiltä. Lisäksi auttavat sellaiset varusteet parantaa auton ulkonäköä.

Valmistajat: Dee Zee, Grizzly, Smittybilt , METEC

Vinssit, tunkit

Miksi: auttaakseen vaikeassa tilanneessa muita tai itseään

Jos joku tarvitsee apua tai oma auto jää jumiin, on tavallinen vinssi tehokkaampi kuin monta sataa hevosvoimaa.

Valmistajat:  ComeUp , WARN

Tunkit

Miksi: vaihtaakseen renkaan ja liikkuakseen puun kannosta eteenpäin

Jos korotetulla rungolla maastoauton rengas särkyy, tarvitaan rungon nostamiseen ja renkaan vaihtoon erikoistunkkia. Jos vinssaaminen on mahdotonta, pääsee hiekka-aukkoon tai puun kantoon jumiutunut auto liikkumaan vain korkealle nostavan tunkin avulla.    

Valmistaja: Hi-Lift

Jousitus

Miksi: parempi maastokyky, parempi ulkonäkö

Selvää on se, että maastoajossa ei perusjousitus riitä. Auton maastokykyä parantaa huomattavasti korkeus maanpinnasta sekä jousituksen pitkä liikevara; rungon ja jousituksen korostussarjat muuttavat ajoneuvon ulkonäön asiallisemmaksi.

Valmistajat: Rancho, Trail MasterExplorer Pro CompWARN, SkyJacker , Omix-Ada (ainult Jeepidele)

Offroad -renkaat

Miksi: parempi maastokyky, parempi ulkonäkö

Oikein valitut renkaat on offroad-ajossa ehkä tärkeämpiäkin kuin kiihdytyksessä, koska renkaista eivät riipu vain kymmenesosat neljännesmailissa, vaan myös se, pääseekö joistakin paikoista läpi tai ei. Erikoisrenkaat takaavat hyvän maastokyvyn ja turvallisuuden, jota perusrenkailla ei ole mahdollista saavuttaa.

Valmistajat: IntercoMickey Thompson

Vanteet

Miksi: mahdollisuus käyttää tarvittavan kokoisia renkaita, ulkonäkö  

Tehdasvarusteista poikkeavat vanteet lisäävät autolle persoonallisuutta, ne ovat kevyitä ja usein jopa pakolliset, jos haluat käyttää tavallista suurempia offroad-renkaita.

Valmistajat: American RacingCenterlineCragarWeldEagle Alloys

Muuta

Edellä ovat listattu yleisemmät offroad-varusteet. Moottorin, voimansiirron ja pyörästön osia sekä lisävarusteita kannattaa katsoa lisäksi ”perfomance”-osien luettelosta, koska useat siellä mainitut valmistajat tarjoavat myös offroad-tuotteita. TOP Partsin tuotevalikoima on täällä kuvatusta laajempi; koko tuotevalikoimasta saat tarkempaa tietoa puhelimitse +358 (09) 231 65 645sähköpostitse tai lähettämällä kyselyn verkkosivujemme kautta.

Varaosakysely

en tiedä
en tiedä
Liity kanta-asiakkaaksi alennus 10% Get great offer from L´Ermitage Hotel While your car is in maintenance.